Frissítő svéd masszázs

  A svédmasszázs nyugati hagyományokon alapuló , Európában a leginkább elterjedtebb masszázsfajtának számít. Ez az alapja a gyógymasszázsnak, a sportmasszázsnak és a szegmentmasszázsnak is, melyek a svédmasszázs alapfogásait ( simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció ) használják. Az egész testre kiterjed és az izmok, ínszalagok, ízületek átdolgozására irányul. Ellazítja a görcsös izmokat és elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését. Az inak, szalagok rugalmassága is nő a masszázs által. A véráramlás fokozása révén javul a szervezet oxigénellátása és a méreganyagok is kiürülnek.
Lerövidíti az izomláz tüneteit, serkenti a tejsav kiürülését.
Gyógyító hatása mellett a rehabilitációban is fontos szerepet játszik, ugyanis a svédmasszázzsal képesek vagyunk megrövidíteni a sérülések utáni lábadozást, továbbá megakadályozhatjuk azoknak az izmoknak a sorvadását amiket nem használunk. Élettani hatása szervezetünkre hogy megnyugtat, elősegíti a relaxációt,csökkenti a fájdalmat, fokozza az anyagcserét, javítja a nyirokkeringést.
Megfiatalítja, feszesebbé teszi a bőrt.
Serkentőleg hat a szervezetre, miközben pihentet is.

Talpmasszázs

A talp masszázsával a központi idegrendszerre , vérkeringésre, belső szervekre gyakorolhatunk hatást. Több betegséget is kezelhetünk vele , ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag , sok ezer idegvégződés található rajta. Az idegvégződéseken kívül energiapályák is futnak benne, melyek szintén fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében. A talp alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljük mivel a talpon minden szervnek megvan a pontos helye a refelxológiában és a gyógyítási módja. A talpmasszázs azért is hasznos még, mert hatására fokozódik a vérkeringés amelytől a test öngyógyító mechanizmusa mihamarabb beindul , továbbá serkenti a nyirokkeringést ami elősegíti a lerakódott salakanyagok kiürülését a szervezetből. Ezenkívül kedvező hatásaként említhető hogy erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító , lazító, feszültségoldó, és stresszoldó, valamint a hormontermelő mirigyek működését is befolyásolja.

Tradicionális Thai Masszázs

A thai masszázs ismeri az izom és az ízület
elválaszthatatlan egységét.
A test csaknem valamennyi szövetére hatással van,
a csontrendszer és ízületi rendszer mellett hat a kötőszövetre, a belső szervekre, a bőrre , az alatta lévő zsírszövetben a nyirok és vérerekre , és az idegrendszerre. A thai masszázs hatékonysága abban is rejlik, hogy helyre állítja a test energia áramlását és oldja az energiablokkokat, ezen kívül feszültség és stresszoldó, fájdalomcsillapító, fokozza a nyirokkeringést, fokozza a vérkeringést, méregtelenítő hatású és javítja a belső szervek működését.